Onze diensten

Bekijk ons aanbod

Wij helpen u graag verder.

De betekenis van duurzame tewerkstelling

Duurzame tewerkstelling is een veel voorkomend begrip. Bij paraDIGMA groep zien wij duurzame tewerkstelling als volgt: de mate waarin medewerkers willen (motivatie) en kunnen (belastbaarheid) blijven werken, al dan niet bij dezelfde werkgever (employability), tot aan de pensioengerechtigde leeftijd en met het vermogen om daar zelf de regie (persoonlijk leiderschap) over te hebben.

Verantwoordelijkheid duurzame tewerkstelling

Duurzame tewerkstelling komt van twee kanten. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de medewerker zelf, maar ook grotendeels bij de werkgever. De medewerker is verantwoordelijk voor het uitzoeken van een baan en werkzaamheden die hij of zij leuk vindt en passend zijn. De verantwoordelijkheid van de werkgever zijn een positieve organisatiecultuur, goede arbeidsomstandigheden en een hoge kwaliteit van arbeid.

Waarom is duurzame tewerkstelling belangrijk?

Duurzame tewerkstelling op de werkvloer is erg belangrijk. Wanneer medewerkers duurzaam inzetbaar zijn, zorgt dit ervoor dat zij minder verzuimen dan medewerkers die dit niet zijn. Dit komt doordat de bevlogenheid, het verantwoordelijkheidsgevoel en de inzet van duurzame tewerkgestelde medewerkers veel hoger is. En hoe minder medewerkers verzuimen, hoe meer geld u bespaart. Ook zijn duurzaam inzetbare medewerkers fitter en gemotiveerder. Hierdoor ervaren zij meer werkplezier en verhoogt de arbeidsproductiviteit.

ONZE DIENSTEN

PSYCHISCHE INTERVENTIES
FIT ANALYSE
VITALITEITSKERMIS
WERKPLEKONDERZOEK
DUURZAAM INZETBAARHEIDSONDERZOEK
LOOPBAANBEGELEIDING

“Uw organisatie duurzaam tewerkstellen, voor nu en voor later”