Onze diensten

Werkplekonderzoek

Wij helpen je graag verder.

Een goede werkplek is essentieel wanneer je streeft naar vitale medewerkers. Een veilige werkplek en gezonde werkgewoontes bevorderen de productiviteit en verminderen de kans op (fysieke) klachten en dus verzuim. Een werkplekonderzoek ondersteunt de verbetering van de werkplek.

Klaar voor het werkplekonderzoek

Het voornaamste doel van dit onderzoek is om gezondheidsklachten te voorkomen en/of te verhelpen. Een werkplekonderzoek is mogelijk op elke werkvloer; op kantoor, een productieomgeving, een mobiele werkplek, etc. Tijdens het onderzoek wordt er voornamelijk gekeken naar de fysieke belasting, de juiste werkhouding, veiligheid, de omgevingsfactoren en de ergonomie van de werkplekinrichting.

Hoe gaan we te werk?

Wij gaan graag met jou aan de slag om een optimale werksituatie voor jouw team te creëren. Tijdens een werkplekonderzoek besteden we aandacht aan de (mogelijke) klachten van medewerkers, de werkplek en de relatie tussen beiden.

Wij maken gebruik van het 5W-model dat staat voor:

  1. Werkplek
  2. Werkwijze
  3. Werkhouding
  4. Werkdruk
  5. Werksfeer

Na het onderzoek krijg je concreet advies over hoe je bijvoorbeeld de inrichting van en werkplek kan optimaliseren, de algemene werksfeer kan verbeteren of hoe werkdruk kan worden verminderd.

Wanneer zet je een werkplekonderzoek in?

Een werkplekonderzoek kan op elk moment worden ingezet maar bij voorkeur om fysieke klachten en mogelijk verzuim te voorkomen.

Bekijk ook de andere diensten

PSYCHISCHE INTERVENTIES
FIT ANALYSE
VITALITEITSKERMIS
WERKPLEKONDERZOEK
DUURZAAM INZETBAARHEIDSONDERZOEK
LOOPBAANBEGELEIDING

“Jouw organisatie duurzaam tewerkstellen, voor nu en voor later”