Nieuws

Peter Kruissen volgt Rudo Vissers op als CEO van paraDIGMA groep

Vanaf 1 januari 2024 draagt Rudo Vissers, oprichter en huidige CEO van paraDIGMA groep, het stokje over aan Peter Kruissen. In deze rol wordt Peter verantwoordelijk voor de verdere groei en professionalisering van de organisatie. Dit betekent dat Rudo Vissers een stap opzij doet. Rudo blijft verbonden aan de organisatie als Non Executive Strategic Officer, waarin hij zich meer gaat richten op strategische ondersteuning en advisering van het managementteam van paraDIGMA groep.

Focus op groei en professionalisering

Sinds 2021 is Peter Kruissen CFO van paraDIGMA groep en heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de organisatie. Als afgestudeerd registeraccountant en registercontroller begon hij zijn professionele loopbaan bij EY als accountant. Vervolgens vervulde Kruissen eindverantwoordelijke financiële rollen bij vandervalk+degroot en Polyplastic BV. Hier leverde hij, net als binnen paraDIGMA groep, altijd een forse bijdrage aan groei, professionalisering en digitalisering, vooral ook buiten zijn finance functie. Deze kennis en ervaring sluit naadloos aan op de fase waarin paraDIGMA groep zich op dit moment bevindt en de groeiambities die de organisatie heeft gesteld.

Andere kijk op verzuim

In 2003 startte Rudo Vissers met het toenmalige Argo Advies, inmiddels uitgegroeid tot paraDIGMA groep, met de missie om werkend Nederland te overtuigen om anders te kijken naar verzuim. In de eerste plaats niet door uit te gaan van een medisch probleem, maar door te kijken naar de rol van gedrag, leiderschap en organisatiecultuur hierin. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 1.000 medewerkers en met brede dienstverlening op alle gebieden van duurzame inzetbaarheid in Nederland en sinds kort ook in Vlaanderen.

Peter Kruissen over zijn aanstelling: “Ik ben trots dat ik vanaf 1 januari de rol van Rudo overneem als CEO. In de afgelopen twee jaar heb ik paraDIGMA groep als CFO goed leren kennen. We zijn enorm gegroeid en hebben veel impact gemaakt samen met alle collega’s. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren onze maatschappelijke impact te vergroten, verder te groeien en te ontwikkelen als organisatie. We gaan ons gezamenlijk richten op preventieve dienstverlening passend voor alle generaties. Uiteraard doen we dit vanuit onze krachtige visie die écht anders kijkt naar verzuim. Met als doel om heel Nederland duurzaam inzetbaar te maken. Het spreekt voor zich dat ik blij ben dat Rudo vanuit een andere rol verbonden blijft aan paraDIGMA groep.”

Rudo Vissers: “Het gaat goed met paraDIGMA groep, daarom is nu het juiste moment dat iemand anders de rol van CEO op zich gaat nemen. In Peter hebben we een fantastische opvolger gevonden. Hij is goed bekend met de organisatie en doorleeft de paraDIGMA-visie als geen ander. Bovendien heeft hij een moderne kijk op onze organisatie, passie voor de branche en affiniteit met en aandacht voor belangrijke veranderingen op gebied van data en digitalisering. Ik ben ervan overtuigd dat paraDIGMA groep onder leiding van Peter een garantie vormt voor succes.”

Barend Rutten, partner bij Mentha, sinds vier jaar aandeelhouder van paraDIGMA groep: “Wij zijn verheugd dat Peter bereid is om Rudo op te volgen als CEO. Peter heeft de afgelopen jaren een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie. We hebben het volste vertrouwen dat hij vanuit zijn nieuwe rol richting zal geven aan de verdere uitbouw en versterking van paraDIGMA groep. Dankzij Rudo’s visie en ondernemerschap is paraDIGMA groep de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een grote en toonaangevende speler op het gebied van arbeid en gezondheid. We zijn hem zeer erkentelijk voor zijn onvermoeibare inzet en verheugen ons op zijn voortdurende betrokkenheid in de rol van Non Executive Strategic Officer.”

"Jouw organisatie duurzaam tewerkstellen, voor nu en voor later"